Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Nyheter

Hand vid dator

Kommande webbseminarier »

Barnombudsmannen kommer att genomföra två webbseminarier till hösten. Seminarierna är en del av vårt arbete inom Barnrätt i praktiken. Seminarierna är kostnadsfria men antal deltagare är begränsat. Cirka två veckor innan respektive webbseminarium kommer vi att ge mer information och då öppnar vi också upp för anmälan.

  Ungdomsövervakning »

  Ställd till JustitiedepartementetDnr: BO 2019-0167 Sammanfattning Barnombudsmannen har getts möjlighet att yttra oss om remissen Utkast till lagrådsremiss Ungdomsövervakning. ...

   Tjejer tittar i en pärm

   Barns kunskap om sina rättigheter har ökat »

   Barn känner i större grad till barnkonventionen, och vad den innebär, än för tio år sedan. Skolan är i särklass den största faktorn till barns vetskap om sina rättigheter och i synnerhet för den fördjupade kunskapen. Det visar Barnombudsmannens nya undersökning.

    Kille i 10-årsåldern

    Nytt material om prövning av barnets bästa »

    När ska en prövning av barnets bästa göras och hur ska den gå till? Barnombudsmannen har tagit fram ett stödmaterial om prövning av barnets bästa med en metod i sju steg. Materialet går även att ta del av som ett webbseminarium.

     Barnombudsman Elisabeth Dahlin

     Inget barn ska vräkas till hemlöshet »

     Inget barn ska vräkas till hemlöshet. Det händer ändå eftersom socialtjänstens arbete i vissa fall brister. Nu måste det förebyggande och uppsökande arbetet skärpas i lagstiftningen. Det skriver barnombudsman Elisabeth Dahlin.

      Växeln

      08-692 29 50

      Telefontid: Måndag, tisdag, torsdag och fredag
      10.00-12.00
      Onsdag 13.00-15.00