Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Anmäl dig till Barnrättsdagarna 2017

Nu har vi öppnat anmälan till Barnrättsdagarna 2017! Temat för konferensen är Barnrättsperspektiv på migration, integration & inkludering.

Lekande barn

Barnrättsdagarna 25-26 april 2017 har barnrättsperspektiv på migration, integration och inkludering som tema. Arrangerar gör Barnombudsmannen och Allmänna Barnhuset. Barnrättsdagarna är världens största barnrättighetskonferens och har hållits årligen sedan 2010. Konferensen 2016 slog rekord i antalet deltagare och vi hoppas på ett lika lyckat arrangemang 2017!

Bland talare och debattörer som deltar finns förutom barnombudsman Fredrik Malmberg och Allmänna Barnhusets generalsekreterare Cecilia Sjölander även Sveriges Advokatsamfunds generalsekreterare Anne Ramberg, Morten Kjaerum, som leder Rauol Wallenberginstitutet, och skådespelaren Ahmad Khan Mahmoodzada.

Målgrupper för konferensen är beslutsfattare, personer som arbetar med eller för barn inom bland annat socialtjänst, polis och rättsväsende, politiken, förskola och skola, hälso- och sjukvård, kultur och fritid, statliga myndigheter och idéburen sektor.

Anmäl dig till Barnrättsdagarna 2017 här!

Senaste nytt från Barnombudsmannen

Stärk rättssäkerheten för barn som misstänks för brott »

Barn som misstänks för brott ska betraktas som oskyldiga till dess barnets eventuella skuld fastställts i domstol. Dessutom ska alla barn som misstänks för allvarliga brott få ett juridiskt ombud från första förhöret. Det är två av förslagen som Barnombudsmannen i dag lämnar till regeringen.

  Barnombudsmannen kräver tidsgräns vid sexualbrott mot barn »

  Polisen måste nu prioritera att utreda sexualbrott mot barn. Barnombudsmannen uppmärksammade stora brister redan för fem år sedan och krävde då en lagstadgad tidsgräns för ett första förhör med barnet. Det är hög tid att en sådan införs, och att straffen skärps för sexualbrott mot barn.

   Barnombudsmannen Anita Wickström

   Glädjande besked att barnkonventionen ska bli lag »

   Regeringen går vidare med att göra barnkonventionen till lag, meddelar statsminister Stefan Löfven. "Lagen kommer att innebära ett stärkt skydd för barns rättigheter i Sverige", säger barnombudsmannen Anita Wickström.

    Till nyhetsarkivet

    Lättläst om rättigheter