Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Fredrik Malmberg slutar som barnombudsman

Regeringen meddelade i dag att Fredrik Malmberg blir ny generaldirektör på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, från den 1 juli. Därmed lämnar han samtidigt jobbet som barnombudsman.

Fredrik Malmberg, Ombudsman

Utbildningsminister Gustav Fridolin presenterade SPSM:s nye generaldirektör på en pressträff.

 Jag är övertygad om att Fredrik är rätt person för det här uppdraget och att SPSM kommer kunna betyda mycket både för eleverna på specialskolorna och för att stärka specialpedagogiken i hela det svenska skolsystemet, säger Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

Fredrik Malmberg, som varit barnombudsman sedan november 2008, är fortsatt myndighetschef på Barnombudsmannen till den 30 juni. Regeringen utser därefter en tillförordnad barnombudsman tills en ny permanent lösning är på plats.

Rekryteringen pågår av ny myndighetschef för Barnombudsmannen, tillika barnombudsman. Läs annonsen på regeringens webbplats.

Senaste nytt från Barnombudsmannen

Hur fungerar barnkonventionen i svensk lag? »

Vi bjuder in till en inspirerande konferens om hur svensk lagstiftning och praxis överensstämmer med barnkonventionen. Du får kunskap om vad utredningen om hur svensk lagstiftning överensstämmer med barnkonventionen har kommit fram till och vad det kan innebära för länsstyrelser, myndigheter, kommuner och regioner.

  Barnombudsmannen kommenterar statsbudgeten 2021 »

  Idag lämnar regeringen budgetpropositionen till riksdagen. I budgetpropositionen finns flera satsningar som rör barn. Sedan första januari är barnkonventionen lag och i enlighet med den ska barns rättigheter beaktas i regeringens budget.

   Till nyhetsarkivet
   Barn i en skolkorridor

   Barnombudsmannen driver på genomförandet av barnkonventionen i statliga myndigheter, kommuner och regioner.

   Läs mer om oss