Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Fredrik Malmberg slutar som barnombudsman

Regeringen meddelade i dag att Fredrik Malmberg blir ny generaldirektör på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, från den 1 juli. Därmed lämnar han samtidigt jobbet som barnombudsman.

Fredrik Malmberg, Ombudsman

Utbildningsminister Gustav Fridolin presenterade SPSM:s nye generaldirektör på en pressträff.

 Jag är övertygad om att Fredrik är rätt person för det här uppdraget och att SPSM kommer kunna betyda mycket både för eleverna på specialskolorna och för att stärka specialpedagogiken i hela det svenska skolsystemet, säger Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

Fredrik Malmberg, som varit barnombudsman sedan november 2008, är fortsatt myndighetschef på Barnombudsmannen till den 30 juni. Regeringen utser därefter en tillförordnad barnombudsman tills en ny permanent lösning är på plats.

Rekryteringen pågår av ny myndighetschef för Barnombudsmannen, tillika barnombudsman. Läs annonsen på regeringens webbplats.

Senaste nytt från Barnombudsmannen

Internationell undersökning om Covid-19 »

En undersökning gjord av ENOC, Europeiska nätverket för barnombudsmän, och Unicef: ”Ombudspersons and commisioners for childrens challenges and responses to Covid-19"; 23 ...

  Ny FN-rapport om Covid-19 och barns rättigheter »

  Beslut som fattas mot bakgrund av Covid-19 och den samhällskris som vi befinner oss i kan kränka barns rättigheter. Det visar en ny rapport som Barnombudsmannen lämnat till FN:s barnrättskommitté.

   Till nyhetsarkivet
   Barn i en skolkorridor

   Barnombudsmannen driver på genomförandet av barnkonventionen i statliga myndigheter, kommuner och regioner.

   Läs mer om oss