Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Frukostseminarium om barns erfarenheter av ojämställdhet

Barnombudsmannen bjuder in till frukostseminarium för att uppmärksamma ny rapport om barns erfarenheter av ojämställdhet.

Omslag till rapporten "Barns röster om jämställdhet"

Datum: Tisdagen den 7 mars
Tid: kl. 08:00-09:00, frukost serveras från 07:30
Plats: Vasa 7A Centralen, Vasagatan 7, Stockholm 

I början av mars lanserar Barnombudsmannen rapporten ”Barns röster om jämställdhet”, som kommer att presenteras under ett frukostseminarium.

Hösten 2015 fick Barnombudsmannen i uppdrag av regeringen att prata med flickor och pojkar om deras erfarenhet av ojämställdhet.Våra möten med barnen var oerhört givande. Det är tydligt att även om det finns skillnader mellan hur olika barn förhåller sig till kön och jämställdhet, så har alla barn vi träffade erfarenheter och åsikter om de här frågorna.

Barnombudsman Fredrik Malmberg inleder och modererar seminariet. Förutom en presentation av rapporten kommer en panel bestående av forskare och praktiker diskutera frågor som rör barn och jämställdhet.

Missa inte detta tillfälle tisdagen den 7 mars 8:00–9:00 i Stockholm. Anmäl dig via mejl till hans.reuterskiold@barnombudsmannen.se senast onsdagen den 1 mars. Begränsat antal platser!

Senaste nytt från Barnombudsmannen

Barnrättsdagarna

Anmäl dig till Barnrättsdagarna 2019 »

Nu har vi öppnat anmälan till Barnrättsdagarna 2019! Temat för konferensen är barn i utsatta situationer kopplat till våld, separationer och vårdnadstvister samt barn i kontakt med socialtjänsten.

  Tjejer tittar i en pärm

  Barns kunskap om sina rättigheter har ökat »

  Barn känner i större grad till barnkonventionen, och vad den innebär, än för tio år sedan. Skolan är i särklass den största faktorn till barns vetskap om sina rättigheter och i synnerhet för den fördjupade kunskapen. Det visar Barnombudsmannens nya undersökning.

   Till nyhetsarkivet
   Barn i en skolkorridor

   Barnombudsmannen driver på genomförandet av barnkonventionen i statliga myndigheter, kommuner och landsting.

   Läs mer om oss