Inbjudan till presskonferens om BO:s hemsida

Barnombudsmannen (BO) öppnar en hemsida på Internet där den kanske viktigaste delen är BARNKANALEN där barn kan läsa om vilka rättigheter de har, vad barn tycker i olika frågor och vad BO arbetar med.

BARNKANALEN skall också bli en spännande mötesplats mellan 250 mellanstadieelever i tolv klasser på tio orter runt om i landet och myndigheten BO. Dessa elever, som kallas MINIOMBUD, kan kommunicera direkt med Barnombudsmannen och berätta om situationen på sina skolor genom att svara på frågor som BO ställer.

Just nu handlar det om arbetsmiljön på skolan. Miniombuden kan svara BO antingen genom att skriva egna berättelser, svara på frågor i enkätform eller genom att göra tecknade serier. Ett urval av dessa berättelser och serier kommer att läggas ut på hemsidan så att alla kan ta del av dem.

BO inbjuder härmed till presskonferens tillsammans med en av de deltagande klasserna, klass 5 A i Näsbyparkskolan i Täby i norra Stockholm, där eleverna kommer att demonstrera hur Barnkanalen ser ut och fungerar.

Barnombudsmannen Louise Sylwander inleder presskonferensen med att förklara hur Barnkanalen kan bli ett viktigt medel för att öka barns möjlighet till inflytande.

Tid: torsdag 23 oktober klockan 09.15-10.30.
Plats: Datasalen C 23 i Näsbyparkskolan i Täby i norra Stockholm.

Vägbeskrivning: Bil från Stockholm: kör Roslagsvägen E 18 norrut, ta höger vid avfarten Näsby Park. Ni är då på Centralvägen, följ den ca två kilometer. Skolan ligger på Centralvägen 37. Det går också bra att åka tåg med Roslagsbanan från Östra Station till ändstationen Näsby Park. Skolan ligger nära stationen.

Av hänsyn till klass 5 A och dess lärare ser BO gärna att de som vill delta i presskonferensen anmäler det i förväg. Det går bra att göra till BO:s pressekreterare Staffan Thulin på tel 08-692 29 53, mobil 070-572 98 12, minicall 0740-234 197 eller fax 08-654 62 77.

På hemsidan kan naturligtvis journalister och andra intresserade också finna artiklar, pressmeddelanden, remissvar, rapporter och annat matnyttigt. Välkommen!