Kalvsunds skola på Öckerö tar emot pris

Torsdagen den 3 april får Kalvsunds skola på Öckerö ta emot andra pris i den skolmåltidstävling som Barnombudsmannen och Skolmatens Vänner ordnade under vintern. Två elever ur Barnombudsmannens barn- och ungdomsråd, Annichen Kringstad från Skolmatens Vänner och Nina Ström från Barnombudsmannen besöker skolan under torsdagen.

Kalvsunds skola belönas bland annat för sitt kreativa och snygga tävlingsbidrag. All mat är hemlagad och brödet är hembakat. Maten är god, nyttig och vacker. Mat används också som tema i olika skolämnen. Skolan komposterar matrester och det visar på ett bra miljötänkande.

Skolkök och skolrestaurang är skolans hjärta. Barn och elever i förskolan och grundskolan är lyckligt lottade. Köket ligger mitt i skolan. Köket och skolmaten används också på olika sätt i undervisningen. Barnen är delaktiga i måltidsverksamheten, vuxna äter alltid med barnen och husmor ser alltid till att bjuda på någon överraskning. Juryn belönar skolans matkunskap, miljömedvetenhet och höga mysfaktor.
I höstas bjöd Barnombudsmannen och Skolmatens Vänner in Sveriges grundskoleelever till en tävling om hur skollunchen kan bli bättre.

Intresset för att vara med i tävlingen var stort, 94 förslag kom in från hela landet. Matrådet vid Hörviks skola i Sölvesborg vann tävlingen. Förstapriset delades ut tidigare i år. På delad andraplats kom klass 5B, Skogåsskolan, Huddinge och Kalvsunds skola, Öckerö.
I skolmåltidsjuryn satt Barnombudsmannens barn- och ungdomsråd, barnombudsman Lena Nyberg och Annichen Kringstad, Skolmatens Vänner.
Kontaktperson på Kalvsunds skola är Anna Juhlin, telefon 031-96 26 65.