Frukostmöte med Barnombudsmannen: Kris i repris?

Välkommen på pressträff med barnombudsman Fredrik Malmberg.

Tid: onsdagen den 4 mars klockan 10:45
Plats: Barnombudsmannens kansli Norr Mälarstrand 6

Det kommer oroande rapporter om att den ekonomiska krisen kan slå hårt mot verksamheter för barn och unga i kommuner, landsting och regioner. Därför bjuder barnombudsman Fredrik Malmberg in en rad personer till ett frukostsamtal onsdagen den 4 mars med rubriken Kris i repris? Bland de inbjudna deltagarna märks Bengt Westerberg, ordförande Röda Korset, Ingela Thalén, förbundsordförande BRIS, Ida Hult, VD Trendethnography AB, Joakim Palme, VD Institutet för Framtidsstudier, Pernilla Glaser författare, Marina Johansson kommunalråd i Göteborg och Ulf Kristersson, socialborgarråd i Stockholm.

Pressträffen anordnas efter frukostsamtalet.

- Vi vet att det just nu fattas avgörande beslut om ekonomin i kommuner, landsting och regioner. Kortsiktiga besparingar blir dyrbara i längden och drabbar de barn och ungdomar som är i störst behov av stöd, säger Fredrik Malmberg inför samtalet. Vi samlar olika professioner som kan ge oss inspiration att tänka nytt och sprida idéer och metoder. Vi vill inte se att 1990-talets kraftiga besparingar på barn och unga går i repris.

Anmäl deltagande till pressträffen till chefssekreterare Ann Engblom: ann.engblom@barnombudsmannen.se eller 08-692 29 61.