Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Aktuellt

Här lägger vi upp intressanta nyheter för dig som är under 18 år.


 

Om du är orolig efter explosionen i Manchester »

Igår hände en hemsk sak i staden Manchester i England. Efter en konsert med Ariana Grande exploderade en bomb. Flera personer dog och många skadades. Det är viktigt att du pratar med vuxna om du känner dig orolig eller har frågor om det som hände.

Flicka vid dator

Har du frågor om barnkonventionen? »

Har du frågor om barnkonventionen och hur Sverige lever upp till barns mänskliga rättigheter? Tisdagen den 23 maj kan du chatta med Barnombudsmannen mellan klockan 10-11!

Barn och datorer

Chatta med Barnombudsmannen om skola och utbildning »

Vilka rättigheter har du i skolan? Får läraren ge kollektiv bestraffning? Det och mycket mer kan du få reda på om du chattar med Barnombudsmannen torsdagen den 20 april. Chatten pågår mellan 10-11 men det går bra att ställa dina frågor redan nu!

Två pojkar promemerar bort

Viktigt att prata med vuxna »

Det är viktigt att du pratar med vuxna om du känner dig orolig eller har frågor om det otäcka som hände i Stockholm under fredagen.

Tecknad bild av tjej bakom taggtråd

Ny temasida om barn på flykt »

I år handlar vår rapport till regeringen om barn på flykt. Vi har träffat ungefär 600 barn och unga som har flytt till Sverige. På vår nya temasida kan du ta del av barnens egna berättelser om hur det är att vara på flykt och sin vardag i Sverige.

Pojke med hatt och hans kompisar

Telefon för dig under 18

020-23 10 10

Telefontid: Måndag till fredag 09.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Här kan du också få hjälp och stöd