Aktivera dubbelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan dubbelklicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Aktuellt

Här lägger vi upp intressanta nyheter för dig som är under 18 år.


 

Barn och datorer

Chatta med Barnombudsmannen om skola och utbildning »

Vilka rättigheter har du i skolan? Får läraren ge kollektiv bestraffning? Det och mycket mer kan du få reda på om du chattar med Barnombudsmannen torsdagen den 20 april. Chatten pågår mellan 10-11 men det går bra att ställa dina frågor redan nu!

Två pojkar promemerar bort

Viktigt att prata med vuxna »

Det är viktigt att du pratar med vuxna om du känner dig orolig eller har frågor om det otäcka som hände i Stockholm under fredagen.

Tecknad bild av tjej bakom taggtråd

Ny temasida om barn på flykt »

I år handlar vår rapport till regeringen om barn på flykt. Vi har träffat ungefär 600 barn och unga som har flytt till Sverige. På vår nya temasida kan du ta del av barnens egna berättelser om hur det är att vara på flykt och sin vardag i Sverige.

Skrivande flicka vid dator

Chatta med Barnombudsmannen om jämställdhet »

Det snackas mycket om jämställdhet just nu. Men vad betyder det egentligen? Och på vilket sätt påverkar det dig som är under 18? På tisdagen den 22 november kan du chatta med Barnombudsmannen och få svar på dina frågor!

Barn och datorer

Chatta med Barnombudsmannen om barnkonventionen »

Har du frågor om barnkonventionen och hur Sverige lever upp till barns mänskliga rättigheter? Vad bra! På torsdag den 13 oktober kan du nämligen chatta med Barnombudsmannen och få svar på dina frågor!

Hand vid dator

Chatta om ekonomisk utsatthet »

Får skolan ha utflykter där eleverna själva måste betala för resan? Finns det barn som lever på gatan i Sverige? Det och mycket annat kan du få svar på nu på torsdag när Barnombudsmannen chattar!