Tala med en vuxen om skolattacken i Trollhättan

Två personer har dödats och två personer har skadats i en attack på en skola i Trollhättan idag. Vi blir upprörda, ledsna och oroliga när sådana här hemska saker händer. Då kan det vara bra att prata med någon vuxen om det som har hänt.

Prata med mamma eller pappa eller någon annan vuxen som du har i din närhet. Du kanske kan prata med din lärare eller någon på fritids? Det kan också kännas tryggt att prata med en äldre människa som en morfar, mormor, farfar eller farmor.

Den närmaste tiden kommer nyheterna i radio, tv och tidningar att handla om det som har hänt. Be gärna en vuxen att se nyheterna tillsammans med dig, så kan ni prata om det ni ser tillsammans.

Både barn och vuxna behöver ställa frågor och få tid att prata om det fruktansvärda som har hänt. Det känns ofta bra att tala om saker som man undrar över eller är orolig för. Här nedan finns tips om vuxna som du kan kontakta, om det inte finns någon i din närhet som du kan prata med.

Fredrik Malmberg, barnombudsman

Vuxna som lyssnar
För dig som känner att du behöver prata med någon ring:
Barnens hjälptelefon (Bris), telefonnummer: 116 111

Eller skriv till:
Brismejlen

Vill du prata med en jourhavande kompis?
Röda korsets chattjour Jourhavande kompis är för alla upp till 25 år. Du som chattar är anonym och det är du som bestämmer vad du vill prata om.
Jourhavande kompis ordinarie öppettider: Måndag – fredag 18.00 – 22.00 Lördag – söndag 14.00 – 18.00