Ensam i skolan

Jag känner mig emsam på erasterna jag umgås med dom yngre inland men om bara vår klass är ute känns det som ingen vill va med mig förr hade jag några vänner vi umgådes mkt men för typ 3 år sedan blev det färre och färre jag hade nån vän men dom umgås bara med mig henma eller bara pratar via mobilen ingen frågar om jag vill vara med och jag har slutat frpga själv för att jag alltid fick svaret nej du får inte vara mdd eller stick eller så säger dom aa men vi gör inte direkt nåt fast dom alltid gjorde nåt. min klass kommer splittras i augusti men jag väll känna mig trygg och ha vänner innan dess jag vågar säga från och vill byta skola men det e onödigt nu hur ska jag göra för att våga fråga om jag får vara med igen för när jag lsuta fråga prata ingen med mig och när jag frågade och fick vara med fick jag aldrig ordet jag fick aldrig prata då jag prata lyssnade ingen.

Svar

Dnr 3.5.2:0136/18

Hej,
Alla barn har rätt att ha det bra och känna sig trygga i skolan och ingen ska behöva känna sig ensam!
Om man inte har det bra i skolan kan det vara skönt att få prata med en vuxen om hur man har det. På skolan brukar det finnas en kurator eller skolsköterska som man kan gå till för att få prata. De är bra på att lyssna och kan hjälpa dig så att du får det bättre i skolan.
Det går också att höra av sig till Bris. Där kan du få hjälp och stöd av vuxna. Du kan själv välja om du vill ringa, chatta eller mejla till Bris. Här kan du ta kontakt med Bris: https://www.bris.se/for-barn-och-unga/just-nu/.
Hoppas att det snart blir bättre för dig!

Se fler frågor och svar